#

Mala škola fotografije –  leto 2018

Mala škola fotografije –  leto 2018 poziva sve đake osmih razreda i srednjoškolce da se prijave na besplatne kretivne radionice fotografije , koje će biti organizovane u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947, a uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Radionice će se odvijati utorkom i četvrtkom od 17:30 do 19:00 časova, počevši od 19.06.2018. tokom juna, jula i avgusta. Programom je obuhvaćena istorija fotografije, različite vrste fotografije, podešavanje foto aparata, osvetljenje, sportska i modna fotografija, kao i bezbednost fotografije i etički principi. Svaki polaznik dobija i priručnik koji sadrži teme i objašnjenja, kao i primere.

Mala škola fotografije –  leto 2018 ima tri osnovna segmenta: istorija i razvoj fotografije, fotografija i obrada fotografije i kritičko posmatranje fotografije i njena primena.

Istorija i razvoj fotografije obuhvataju uvod u fotografiju, nastanak i rani razvoj, ulazak fotoaparata u svakodnevnu primenu, istorijska vrednost fotografije i tendencije u budućnosti.

Segment fotografija i obrada fotografije baviće se osnovama korišćenja fotoaparata, različitim fotografskim tehnikama, kadriranjem i upotrebom zlatnog preseka, obradom fotografije kroz besplatne alate koji su dostupni na internetu.

Treći deo baviće se specifičnim vrstama fotografije kao što su modna fotografija, dokumentarna, sportska, reklamna fotografija i slično. U ovom segmentu polaznicima će biti prezentovani načini i tehnike kritičkog posmatranja fotografije kao umetničkog dela.

Važno je napomenuti da će sva teorijska predavanja biti prožeta praktičnim radom sa polaznicima, gde će učestvovati ne samo predavači već i volonteri -studenti fotografije i kamere.Mala škola fotografije

 

Sharing: